dijous, 25 d’octubre del 2012

La renovada Mitja Marató de Lleida espera arribar als 500 corredors

La cursa, que tindrà lloc el 4 de novembre, l'organitza l'Associació Esportiva Ekke i la Fundació Renal Jaume Arnó amb el suport de l'Ajuntament de Lleida

Imatge de l'acte de presenació de la cursa (Foto: La Paeria)
Lleida viurà el proper 4 de novembre una renovada mitjà marató, en la qual l'Associació Esportiva Ekke i la Fundació Renal Jaume Arnó prenen el relleu organitzatiu de l'AV de Balàfia que durant gairebé vint anys ha estat al capdavant de la cursa. El regidor d'Esports Txema Alonso ha presidit avui la presentació de la "mitja" acompanyat dels nous promotors de la competició i de les empreses que la patrocinen, el mateix gimnàs Ekke, Prosan Productos Sanidad Animal i Wala. La inscripció ja supera els 375 atletes i espera arribar als 500. 

El nou projecte, que compta amb el suport de la Paeria i de Turisme de Lleida, permetrà oferir als corredors una mitjà marató professionalitzada i amb més serveis. L'objectiu és augmentar la participació a curt termini -es vol assolir el miler en dos anys-, impulsar la imatge esportiva de Lleida, atreure atletes de fora de la ciutat i aconseguir situar aquesta cursa entre les més valorades de Catalunya. 

Una de les novetats de la competició és el recorregut, que serà totalment urbà i amb un desnivell que no arriba als 160 metres. Serà, per tant, una de les curses més planes de Catalunya. Els avituallaments es col·locaran cada 5 quilòmetres. Set "llebres" es donaran relleus al llarg de la jornada per anar marcant el temps. L'actual campió de Catalunya de mitja marató, Roger Roca, hi participarà com a atleta convidat. L'Associació de Veïns de Balàfia ha recolzat el nou equip de la mitja marató i ha seguit col·laborant en l'edició d'enguany. 

L'organització vol donar a aquesta cita una vessant solidària. En aquest sentit, el mateix dia de la Mitja Marató, se celebrarà una milla urbana a benefici de la Fundació Renal Jaume Arnó, que rebrà el que es recapti de la inscripció (3 euros). Els participants hauran de cobrir un recorregut de 1'6 quilòmetres, pensats per fer en família. 

L'esdeveniment es completa amb una festa infantil, una xocolatada, un parc d'inflables. El dia abans de la cursa tindrà lloc la Fira del Corredor al Col·legi Pràctiques II.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada