dissabte, 20 d’octubre del 2012

Kilian Jornet guanya la Diagonale des Fous finalitzant així, una temporada impressionant

L'atleta del Salomon Santiveri i Suunto s'ha imposat per segona vegada en la seva carrera en l'exigent Diagonale des Fous, de 170 quilòmetres i gairebé 11.000 metres de desnivell positiu després 26h33 'de carrera.
 Kilian ha liderat la prova de principi a fi acompanyat per Iker Karrera, que a falta de 62 quilòmetres s'ha vist obligat a abandonar.
 Nerea Martínez ha signat un extraordinari segon lloc després 35h27 'de carrera i per darrere de la francesa Emilie Leconte, que ha fet un crono de 33h03'
Kilian Jornet liderant la prova (Foto: organització)
Una nova victòria per arrodonir a una temporada excepcional. D'aquesta manera ha rubricat l'atleta del Salomon Santiveri i Suunto Kilian Jornet seva temporada de trail running 2012, signant un incontestable triomf en l'exigent carrera Diagonal des Fous, en Illa Reunió, una prova que ja figurava en el seu palmarès. Kilian ha necessitat 26h33'10'' per recórrer els 170 quilòmetres i gairebé 11.000 metres de desnivell positiu que proposava la prova en el seu 20 aniversari. A la gran notícia de la victòria de Kilian se suma també l'excel · lent resultat de la seva companya d'equip Nerea Martínez, segona amb un temps de 35h27 '.
Jornet ha liderat la prova de principi a fi, acompanyat durant bona part del recorregut pel seu company d'equip, Iker Karrera que després de realitzar un gran esforç ha hagut d'abandonar a falta de 62 quilòmetres per al final. A partir d'aquest moment Jornet s'ha llançat a per la victòria en solitari, ja que la distància amb el segon classificat era de més d'una hora. 
Iker Karrera amb Kilian  a la UTMB
Un estadi de Sant Denis ple ha donat la benvinguda a Kilian en arribar a meta després de signar una victòria que significa la novena de la temporada després d'haver disputat 11 proves. El balanç no podria ser més satisfactori: deu victòries i un segon lloc. La temporada va començar al maig a l'illa de la Palma, a la Transvulcania, on Jornet va acabar segon en una prova que va liderar fins pocs quilòmetres del final i després va encadenar victòries a Zegama, Mont Blanc Marathon, Dolomites Skyrace, Speedgoat i Pikes Peak Marathon, Kima, Becca di Nona, Cavalls del Vent, Kinabalu (on es va proclamar campió del món Skyrunning per quarta vegada en la seva carrera) i Diagonale Des Fous.
Nerea Martínez a la UTMB
Després d'una temporada brillant, Jornet s'ha de prendre ara unes vacances abans de començar a preparar la temporada d'esquí de muntanya, així com la segona fase del seu projecte personal Summits of My Life, que el portarà l'any que ve a intentar ascendir i baixar cims del Cervino, Mont Blanc i Elbrus a Rússia. Nerea, segona i Iker Karrera ho ha donat tot, però s'ha abandonat Iker Karrera i Kilian Jornet han format parella al capdavant de la cursa fins que uns problemes al genoll obligar a parar a Iker que malgrat que va descansar i va tornar a intentar-ho, al quilòmetre 136 es va veure obligat a abandonar definitivament. Això sí, Iker no va marxar, sinó que va esperar a l'avituallament a la incombustible Nerea Martínez, que finalment va ser segona amb un temps de 35h27 ', a dues hores de la campiona, la francesa Emilie Leconte, que es va mostrar intractable des de l'inici de la cursa. Nerea ha estat segona en categoria femenina i 16 ª en la general d'homes i dones que confirma el seu excel·lent moment de forma després d'una temporada en què també s'ha imposat en la 'Ronda dels Cims' de l'Andorra Ultra Trail o la TNF Muntanya Fuji.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada