diumenge, 14 d’octubre del 2012

Kilian Jornet suma el seu quart títol de Campió del Món

L'atleta de Salomon i Suunto s'ha adjudicat per quarta vegada la Mount Kinabalu International Climbathon, una victòria que li ha valgut el seu quart títol de Campió del Món de skyrunning "Estic molt content, crec que és la temporada on física i mentalment m'he trobat millor", ha explicat Kilian Jornet que acabarà la temporada disputant la Diagonal des Fous a Illa Reunió
Els dos membres de Salomon que han aconseguit la victòria (Foto: organització)
Li valia amb un tercer lloc per aconseguir el seu quart títol mundial, però quan competeix, l'atleta del Salomon Santiveri Outdoor Team i Suunto Kilian Jornet no és de bon conformar. Pletòric de forma, Kilian Jornet va demostrar des de la sortida a la Mount Kinabalu International Climathon, última prova del calendari de les Skyrunner World Series 2012, que anava a per la victòria i la seva intenció va arribar a bon port: quarta victòria a Malàisia i quart títol mundial . En categoria femenina, la victòria final ha estat per la corredora del Salomon team internacional Emelie Forsberg, l'atleta de l'etern somriure.

 "He sortit bé, amb el Japonès Toru Miyhara i dos nepalesos molt forts en els cinc primers quilòmetres de carretera. A la pujada tècnica hem pogut obrir una mica de diferència per darrere, i al principi de la baixada he pogut atrapar el nepalès Aite Tamang que estava uns 15 segons per davant. Després he atacat fort a la baixada tècnica i he aconseguit marcar diferències amb ell. En els últims 10 quilòmetres de baixada per carretera he pogut conservar les cames i baixar forçant el mínim, pensant en la prova de dijous a la Illa de la Reunió ", ha explicat Kilian.
 La Mt Kinabalu Climbathon, amb 23 quilòmetres de recorregut, canviava el traçat de l'any passat i augmentava la distància en dos quilòmetres. "Ha estat una prova amb molt asfalt, a mi m'agradava més el recorregut cap al cim que era més tècnic. La part d'asfalt és mentalment dura. Espero que l'any que ve es torni al recorregut original ", ha afegit l'atleta de la Cerdanya després de confessar que" estic molt content per aquest pòquer de victòries a Malàisia, i per la quarta Copa del Món! Satisfet per les bones sensacions de tota la temporada, en proves de tot tipus, des de quilòmetres Verticals, skyraces, fins ultratrails. Diria que és la temporada on m'he trobat i he tingut més. Ara toca descansar i d'aquí a dos dies viatjaré a l'illa de la Reunió "on Jornet participarà en l'última prova de la temporada, la Diagonal des Fous, de 162 km i 9. 643 metres de desnivell positiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada