dissabte, 29 de setembre del 2012

Kilian Jornet arrasa a la Ultra Cavalls del Vent

L'atleta de Salomon i Suunto s'ha sobreposat a les males condicions meteorològiques en forma de pluja i fred i ha sumat la seva primera victòria a la prova batent el rècord i signant un crono de 8h: 42 minuts.
 Kilian Jornet: "Em trobava molt bé de forma però he patit molt perquè les condicions han estat duríssimes i han hagut molts abandonaments".
Per darrere de Kilian han creuat la meta els americans Anton Krupicka i Dakota Jones.

Arribada a meta de Kilian Jornet (Foto: organització)
Efectivament, a la tercera va la vençuda. Després de dos abandonaments, l'atleta de Salomon i Suunto Kilian Jornet ha regnat a casa en les més dura de les quatre edicions de la Ultra Cavalls del Vent, amb pluja i boira de principi a fi i més de 300 abandonaments a meitat de la carrera de els 1.020 inscrits, entre ells els de il·lustres com Tòfol Castañer (amb hipotèrmia) i Miguel Heras, campió de les dues últimes edicions. Però si algú pot sobreposar-se a les pèssimes condicions meteorològiques i altres adversitats sense immutar aquest és Kilian Jornet, que no només ha guanyat després de dominar a plaer de principi a fi sinó que ha polvoritzat el rècord de la prova després de completar els 84 km i 6.000 metres de desnivell en un temps de 8h: 42 (l'anterior marca en possessió de Miguel Heras amb 8h57 ').

Pluja intensa (Foto: organització)
"Tinc una relació amor-odi amb aquesta carrera" assegurava Kilian Jornet dies abans de la prova, quan va confirmar la seva participació a última hora. El català ha sortit al capdavant des Bagà i ja no ha abandonat el liderat. En els primers quilòmetres, fins al quilòmetre 25 al Refugi de les Esposes, Kilian portava el timó acompanyat per Tòfol Castañer. També havia donat senyals del seu bon estat de forma l'americà Anton Krupicka, tot i que en el refugi de les Esposes es va equivocar de camí i va haver de ser el mateix Kilian el que li advertís que anava en direcció contrària. "Sens dubte aquesta ha estat l'anècdota de la cursa, s'ha despistat", ha dit entre rialles un Kilian tan satisfet com esgotat: "Arribava a la prova en molt bon estat de forma però el fred i la pluja ens han desgastat a tots molt. Ja sabíem que plouria, però pensava que la temperatura seria més alta. En els punts alts feia molt fred fins al punt que hi ha hagut molts abandonaments i entre ells de corredors d'elit amb hipotèrmia ", ha explicat l'atleta.
 "A partir del quilòmetre 40 he anat amb Krupricka, un bon amic i que ha fet una extraordinària carrera perquè venia d'estar dos anys parat per culpa de les lesions". Kilian s'ha mostrat més satisfet amb el públic assistent que amb el rècord aconseguit: "Que en un dia com avui, amb pluja i tant fred, hagi hagut tanta gent recolzant és molt d'agrair. Ha estat una passada ".
Kilian pujant posicions (Foto: organització)
Kilian arribava a la cita després d'haver culminat amb èxit el segon dels reptes del seu projecte personal 'Summits of My Life' i ara té previst competir a finals d'octubre a Illa Reunió.
 Kupricka: "Ha estat una cursa gairebé perfecta" 
Molt satisfet s'ha mostrat també el carismàtic Anton Kupricka, un corredor referent mundial, que sortia d'encadenar lesions dels últims dos anys i s'ha retrobat amb les seves millors sensacions a la Ultra Cavalls del Vent. "Ha estat la cursa gairebé perfecta, de les carreres que a mi m'encanten: tècnica, amb pujades i baixades, i molt exigent. He corregut l'últim tram amb Kilian però en l'última pujada ell m'ha atacat i jo no he pogut respondre perquè ell està molt fort. M'ha encantat la cursa i m'agradaria tornar a córrer el pròxim any ", ha declarat el nord-americà de l'etern somriure, que ha signat un crono de 8h49 ', també per sota del rècord. Per la seva banda, el també nord-americà Dakota Jones ha estat tercer amb un temps de 9h25 '.  
RESULTATS DESTACATS KILIAN JORNET A 2012:
 1r classificat Ultra Cavalls del Vent 
1r Classificat Speedgoat (EUA) 
1r Classificat Pikes Peak Marathon (EUA) 
1r Classificat Zegama Aizkorri 
1r Classificat Trofeu Kima (Itàlia) 
1r Classificat Dolomites Skyrace (Itàlia) 
3r classificat Transvulcania-Salomon Nature Trails

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada