diumenge, 2 de desembre del 2012

Sis-centes dones corren contra la violència masclista a Balaguer

Imatge de la cursa contra la violència masclista a Balaguer (Foto: Ajuntament de Balaguer)
Sis-centes dones han pres part aquest matí en la primera Cursa de la Dona de Balaguer, una prova que ha servit per commemorar el Dia Internacional de la Violència contra les Dones. Les participants han cobert amb una hora aproximadament el recorregut de 5 kilòmetres. 

El caràcter intergeneracional i popular de la prova ha fet que moltes participants correguessin amb família i amb grups d’amigues. Abans de donar el tret de sortida, acte en el que ha participat la presentadora Mª Pau Huguet, l’atleta balaguerina Mª Carmen Millán ha llegit el manifest que l’Institut Català de les Dones emet amb motiu del Dia Internacional de la Violència contra les Dones. 

La regidora de Serveis a les Persones, Rosana Montané, ha felicitat i ha agraït la col·laboració a totes les participants. “Estem molt contents per la bona acollida d’aquesta prova, que tot i ser popular i sense cap tipus de gratificació vam haver de tancar les inscripcions per haver sobrepassat amb escreix la fita inicial, 300 participants”, ha dit. 

Per la seva banda, l’alcalde, Josep Maria Roigé, ha destacat la “solidaritat i mobilització que genera aquesta causa”, però ha recalcat que la millor manera d’eradicar la violència contra les dones és “fent pedagogia i denunciant i traient a la llum tots els casos”. La cursa també ha comptat amb la col·laboració del Consell Comarcal de la Noguera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada