dissabte, 10 de novembre del 2012

La 11a Jornada de Miniatletisme aplega uns 650 escolars a les Basses

La jornada serveix també per inaugurar el curs 2012/13 de les Escoles Esportives Municipals que organitza la Regidoria d’Esports 

Imatge de la jornada de Miniatletisme de les Basses (Foto: La Paeria)
La 11a Jornada de Miniatletisme ha aplegat uns 650 escolars a les pistes municipals d’atletisme de les Basses. Els participants han practicat l’esport durant tot el matí, treballant en equip i compartint els valors que promou l’activitat esportiva. 

Es tracta de nois i noies de totes les Escoles de Primària de la ciutat i també de rodalies, que cursen entre 1r i 4t, que han gaudit d’una jornada esportiva, amb les diferents proves que s’han preparat. A més, la jornada serveix per inaugurar el curs 2012/2013 de les Escoles Esportives Municipals que organitza la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Lleida. 

Les característiques de les proves han estat curses, salts i llançaments, similars a les clàssiques de l’atletisme adaptant-les a les possibilitats físiques dels nens i nenes que hi participaran, que tenen des de 6 a 10 anys. A l’espai central de la pista Jocs Alternatius s’han pogut practicar altres activitats, com el paracaigudes, el tennis, el futbol, el korfball o el circ. 

En totes les proves hi ha hagut un equip d’atletes del Club Lleida Unió Atlètica i d’altres clubs de Catalunya que han ensenyat als participants la tècnica bàsica de cada una de les proves. Els més petits han pogut jugar en una zona específica de psicomotricitat. A més, la Federació Catalana d’Esports per a persones amb discapacitat física han preparat una activitat que consistia en què els nois i les noies fessin una cursa amb cadires de rodes perquè experimentessin la sensació. 

La jornada de Miniatletisme, que compleix 11 anys, és una activitat que es coordina des de la Regidoria i que sempre té èxit de participació. Les proves que s’han realitzat durant el matí han estat: 

1.- Salt d’alçada 
2.- Llançament de martell 
3.- Jocs alternatius 
4.- 40 metres llisos 
5.- Cursa de relleus amb cadira de rodes 
6.- Jocs alternatius 
7.- Cursa guiada per a discapacitats visuals 
8.- Salt de perxa 
9.- Llançament de disc 
10.- 40 metres gimcana 
11.- Salt de llargada 
12.- Jocs alternatius 
13.- Triple salt 
14.- Jocs alternatius 

La matinal esportiva ha acabat amb la desfilada dels joves esportistes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada