diumenge, 11 de novembre del 2012

Antoni Carulla i Eva Ribalta, els més ràpids de la primera edició de la Duatló Popular Lleida

Més de 400 persones van gaudir d’un dia d’esport amb la prova reina, la Primera Marxa Ecològica i la Copa Catalana de Ciclocròs
Imatge de la sortida de la Primera Duatló Popular de Lleida (Foto: Edgar Marín)
Antoni Carulla i Eva Ribalta es van proclamar vencedors de la Primera Duatló Popular Gran Premi Copa d'Or a l'Horta de la capital del Segrià. La prova va resultar tot un èxit de participació amb més de 400 inscrits en les tres modalitats: la Duatló, la Primera Marxa Ecològica i la Copa Catalana de Ciclocròs.

Els primers en sortir van ser els ciclistes de la Marxa Ecològica. Més de mig centenar de participants van poder gaudir d'un recorregut de 20 quilòmetres per l'Horta de Lleida.

Amb el box replet de bicicletes, els 200 duatletes donaven el tret de sortida a la Primera Edició de la Duatló Popular, una cita pionera a Lleida, passades les 10.00 hores del matí. La cursa a peu de 6,5 quilòmetres va estar marcada pel nivell d'Iván Espílez, que va arribar a la zona de transició després de 16 minuts de cursa. Una de les grans sensacions, el medallista olímpic Sergi Escobar als Jocs Olímpics d'Atenes, va agafar la bicicleta, el seu segment favorit, en la setena plaça. Després dels 20 quilòmetres sobre les dues rodes, la classificació provisional va donar un tomb situant a Antoni Carulla com a líder, per davant d'Escobar i Espílez. Carulla es va fer molt més fort també als 2,5 quilòmetres que restaven per finalitzar la prova i ja no va donar cap opció als seus rivals.

La primera dona en creuar la meta va ser Eva Ribalta, que va finalitzar per davant d'Anna Bullich i Laura Planes.

Jordi Olives, president de la Societat Ciclista Ilerdense i membre de l'organització va destacar al acabar la jornada que “ha costat molt poder realitzar les proves però, tal i com em comenta la gent, podem estar contents perquè ha estat un gran èxit participatiu. Hem de donar les gràcies a tots els col·laboradors i aprendre per poder millorar la pròxima temporada”. Olives va destacar que “molta gent ens ha fet arribar l'enhorabona tan pel recorregut com els paratges de l'horta que el composen”.

Sergi Escobar, tot i quedar-se a les portes del primer lloc del podi, va afirmar que “estic molt content perquè ha sortit una gran cursa. Encoratjo a tota la organització per seguir treballant de cara al futur perquè ja ha quedat clar que hi ha molta gent que vol aquest tipus de proves”.

Per finalitzar la jornada, la Copa Catalana de ciclocròs, quarta cita del calendari, es va celebrar amb la participació de gairebé un centenar de ciclistes que van haver de sortejar el gran nombre d'obstacles que va proposar la direcció de cursa.